29.07.2008.
index.hr
  Centar Wiesenthal Mesicu: Sprovod Sakica pretvorio se u slavlje ustaskih zlocina!  
 

CENTAR Simon Wiesenthal pozvao je danas predsjednika Stjepana Mesica da osudi organizatore nedavnog "sprovoda osudenog hrvatskog masovnog ubojice Dinka Šakica, bivšeg zapovjednika zloglasnog koncentracijskog logora Jasenovac, zato što se pretvorio u slavljenje njegovih ustaških zlocina".

Zgroženi su cinjenicom da je pored svih žrtava ustaškog režima i ljudi koji imaju savjest, "masovni ubojica pokopan u svojoj ustaškoj uniformi dok ga svecenik (dominikanac, pater Vjekoslav Lasic, op.a.) slavi kao 'uzor svih Hrvata'", piše u pismu koje potpisuje izraelski "šef lovaca na naciste", dr. Efraim Zuroff.

"Koliko ja znam, ni jedan dužnosnik niti javna osoba nije istupila protiv ove svirepe izložbe rasizma koji se ne kaje, antisemitizma i ksenofobije. Zbog toga Vas tražim, da u svojstvu predsjednika republike i poznavajuci Vašu jasnu i nedvosmislenu odredenost protiv ustaških zlocina, javno osudite organizatore pogreba i svecenika koji ga je vodio", piše Zuroff.

Navodi i kako je nužno da hrvatskome društvu bude jasno da je Šakic masovni ubojica koji je osramotio hrvatski narod, da je jedno od najvecih dostignuca hrvatskog društva njegov kazneni progon i odredivanje kazne, te da ce Hrvatska jedino odricanjem naslijeda Nezavisne države Hrvatske i njezinih fanaticnih ekstremista, Ustaša, moci postati clanicom NATO-a i Europske unije.

index.hr