12.10.2008 08:01
jutarnji.hr
  Izrucite Ašnera, više nema zaštitnika
Alen Budaj iz Margelova instituta
 
  Izrucenje Milivoja Ašnera trebalo bi se sada, nakon smrti njegova zaštitnika i kucnog prijatelja austrijskog ultradesnicara Jörga Haidera, ubrzati, nada se Alen Budaj iz Margelova instituta koji je tog optuženika za ratne zlocine prijavio Centru Simona Wiesenthala i hrvatskim pravosudnim vlastima. Budaj proziva hrvatsku vlast da se u slucajevima do kojih joj je stalo vrši pritisak diplomatskim putem te navodi primjer Vladimira Zagorca, dok u slucaju Ašnera to ne cini.

- Nadam se da ce novi ministar pravosuda ubrzati proces izrucenja jer bivša ministrica nije mnogo postigla u tom slucaju - rekao je Budaj te dodao da se Lovrin nikad nije javno ocitovala o Ašnerovu slucaju.

U Ministarstvu pravosuda prije smjene ministrice Ane Lovrin od glasnogovornice Vesne Dovranic dobili smo odgovor da se ministrica osobno ni ne treba javno ocitovati o Ašnerovu slucaju.

- Ministarstvo poduzima sve potrebne korake. Posljednji odgovor koji smo dobili iz Austrije bio je da zbog lošeg zdravstvenog stanja nije sposoban za sudski proces. Cekalo se tada još jedno lijecnicko viještacenje - rekla je glasnogovornica Dovranic.

jutarnji.hr