16:58 05.02.2016 net.hr
LOVAC NA NACISTE: Zurrof Hasanbegovića nazvao fašistom i zatražio njegovu smjenu

Efraim Zuroff, ravnatelj Centra Simon Wiesenthal u Jeruzalemu, poznat i kao ‘posljednji lovac na naciste’ pozvao je hrvatsku Vladu da smijeni ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, kojeg je nazvao fašistom.

“Centar Wiesenthal šokiran je imenovanjem fašiste Zlatka Hasanbegovića na čelo ministra kulture u Hrvatskoj i zahtjeva njegovu smjenu”, stoji u Zuroffovom priopćenju.

“Ministar sramoti Hrvatsku pred cijelim svijetom”

Zuroff apelira na hrvatsku Vladu da umjesto Hasanbegovića imenuje na mjesto ministra kulture osobu prikladniju za tu dužnost. S Hasanbegovićem se, smatra Zuroff, Hrvatska sramoti pred cijelim svijetom.

Centar Simon Wiesenthal je židovska međunarodna nevladina organizacija koja se bavi pitanjima rasizma, antisemitizma, terorizma i genocida. U slučaju ministra Hasanbegovića Centar je, navodi se u priopćenju, zgrožen njegovim imenovanjem.

Također, prenosi Tanjug, iskazuje i nevjericu što je za novog ministra kulture imenovan čovjek koji je kazao da je antifašizam floskula i koji se otvoreno divio nacističkom imamu.

Gadljiva revizija povijesti i objava antisemitskog ‘smeća’

Osim toga, Centar Simon Wiesenthal zgrožen je i Hasanbegovićevom objavom zloglasne knjige o komemoraciji Holokausta , od strane univerzalno diskreditiranog američko-židovskog autora Normana Finkelsteina te njegovim neutemeljenim i potpuno nepreciznim komentarima vezanima uz povijest Hrvatske za vrijeme Drugog svjetskog rata i Holokausta.

“Sama činjenica da Hasanbegović objavljuje takvo smeće, koje reklamira na web-stranici dobro poznate antisemitske organizacije Stormfront, dovoljan je razlog da ga se makne s pozicije ministra u vladi zemlje koja je dio Europske unije. Još je gore to što ministar slijepo odbija prepoznati genocidnu prirodu ustaškog režima, a prezire hrabre hrvatske antifašiste koji su se protiv njega borili. Ovo je apsolutna revizija povijesti Drugog svjetskog rata i holokausta bez ikakve podloge. To je nečuveno i apsolutno neprihvatljivo”, stoji u Zuroffovom priopćenju.

net.hr