Ponedjeljak, 28.03.2016. u 17:46 24sata.hr
Sramota da nitko nije spriječio skandiranje 'Za dom spremni'
Marko Šnidarić

Hrvatski navijači ovakvim su skandiranjem pokazali da se identificiraju s ustaškim režimom koji je pobio tisuće nevinih, objavio je ravnatelj centra Simon Wiesenthal.

Centar "Simon Wiesenthal" osudio je skandiranje "Za dom spremni" na prijateljskoj utakmici Hrvatske i Izraela u Osijeku.

Navijači su skandirali i "Ajmo, ustaše" pred izraelskom veleposlanicom, hrvatskim premijerom, ministrima i predstavnicima HNS-a u svečanoj loži osječkog stadiona.

U priopćenju ravnatelja centra za istočnu Europu Efraima Zuroffa traže se oštre sankcije zbog skandiranja "Za dom spremni" na susretu protiv Izraela.

- Sramota je za Hrvatsku što skandiranje nitko nije ni pokušao spriječiti niti poduzeti mjere protiv onih koji su u tome sudjelovali. Ni premijer Orešković, ministri, a ni članovi HNS-a - stoji u priopćenju koje potpisuje Efraim Zuroff , koji je dodao kako hrvatski navijači ovakvim skandiranjem pokazuju da se identificiraju s ustaškim režimom.

Od skandiranja se nakon utakmice ogradio i HNS koji je osudio povike kojima nije mjesto u demokratskoj i tolerantnoj Hrvatskoj kao i Vlada koja je u priopćenju objavila da osuđuje isticanje simbola i slogana totalitarističkih režima na sportskim borilištima te svaki govor mržnje i vrijeđanje.

24sata.hr