04.05.2016. |19:24 rs.n1info.com
Zlatko Hasanbegović protiv Efraima Zurofa

Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbacio i kritike direktora centra "Simon Vizental" Efraima Zurova iz Jerusalima i rekao da "osoba koja je negirala genocid u Srebrenici nema moralno pravo da bude arbitar hrvatske politike ili odnosa u hrvatskoj politici ili javnom životu".

On je, gostujući u vestima TV Aldžazira, odbacio optužbe medija, među kojima je i nemački Špigl, da nova vlast u Zagrebu gura Hrvatsku udesno, da je nacionalistički ton sve glasniji i da guši slobodu medija.

"Više puta sam već rekao da je reč o potpuno neutemeljenim optužbama, koje nemaju utemeljenje ni u jednoj činjenici, niti u jednom postupku hrvatske Vlade ili bilo kog ministra, pa ni mene lično", rekao je Hasanbegović.

On je takođe odbacio optužbe da "trivijalizuje zločine Nezavisne Države Hrvatske". "One se ne mogu izvući iz bilo koje moje izjave ili bilo kog mojeg postupka. Nažalost, to je sve refleksija unutarhrvatskih političkih odnosa i činjenice da se opoziciono delovanje prenelo na medijski prostor i da su Hrvatsko novinarsko društvo preuzele grupe koje ovo časno udruženje koriste za jednu vrstu parapolitičkoga i paraideološkoga delovanja", rekao je Hasanbegović.

On je ponovio da je "priča o ukidanju, ograničavanju ili dovođenje u pitanje medijskih sloboda u Hrvatskoj potpuno neutemeljena", prenosi zagrebačka štampa.

rs.n1info.com