July26. 2004  
 

S. Wiesenthal izraeli bevándorlók szálláscsinálója Magyarországon?
(forrás: 2004. június - Magyar Hírlap)

Figyeljük a két közlemény keltezését!

 
 

[2003. 02. 18] - “Hosszú sorok állnak az izraeli magyar nagykövetség elott már reggel hat órától, foként állampolgársági kérelmek elintézése végett” - adta hírül az Independent. Az angol napilap szerint óriási a kelet-közép-európai államok úti okmányai iránti igény. A magyar, a cseh és a lengyel iratok beszerzése foképp a közelgo EU-csatlakozás miatt érdekli az izraeli állampolgárokat.
De a lap tudósítója február 15-i írásában nem hozta kapcsolatba ezt az esetleges iraki háborútól való félelemmel.
Izraeli források megerosítették, hogy az utóbbi idoben megnott a forgalom a tel-avivi magyar nagykövetségen. A kérelmezok foként magyar állampolgárságért folyamodnak. Az átlagos napi ügyfélforgalom 30 fo körül mozog.
[Die Zeit & Magyar Nemzet, 2004. 04. 21] ~ Exodus az ígéret földjérol címmel a német balliberális, értelmiségiekhez szóló hetilap arról tudósít Tel-Avivból, hogy hatalmas sorok kígyóznak az ottani lengyel nagykövetség elott. Az izraeli zsidók körében nagyon keresett lett a csatlakozó országok útlevele, mert az lehetoséget ad az uniós tartózkodásukra. A rossz gazdasági helyzet és a bizonytalanság miatt foként a fiatalok és a képzett réteg gondolkodik a visszavándorláson.

A Wiesenthal Központ
ú jabb kirakatperekre készül?

“ Júniusban Magyarországra is kiterjeszti “Utolsó Esély Hadmuvelet”(Operation Last Chance) nevu nemzetközi forródrótos feljelento-szolgálatát a Simon Wiesenthal Központ” - írja 2004. 05. 25-i berlini keltezésu cikkében. (“Last effort to hunt down Nazis seeks help from local witnesses” - JTA hírügynökség.)

Tessék mondani, milyen életkorú ’háborús bunösök’ felderítésére számítanak? Lehetséges, hogy 1945 után a két gyászkeresztény palástos hóhér, Tildy Zoltán és Monsignor Varga Béla nem végeztek elég jó munkát a magyarok kiirtásában? A Wiesenthal Központhoz néhány év alatt állítólag háromszáz név érkezett a kelet-európai országokból, hazánkat beleértve.

” Még el se kezdtük az Utolsó Esély Muvelet nevu akciót, máris kaptunk információkat Magyarországról” - mondta Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodájának vezetoje, aki július közepén érkezik Budapestre. Az iroda vezetoje közölte: “A magyarokat természetesen tájékoztatjuk a muvelet menetérol. Szeretnénk hirdetéseket közétenni, s nyilvánosságra hozzuk a telefonszámot, amelyen bejelentéseket lehet majd tenni”.